Köpvillkor Gårdsman.se

Dessa köpvillkor är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Gårdsman AB med organisationsnummer 556728-1968, nedan kallat ”oss, vi, vår”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.gardsman.se.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning samt direktbetalning via internetbank. Denna betallösning kan användas av både privatpersoner och företag.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du våra köpvillkor. Klarna presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. 

Vi erbjuder för större beställningar förskottsbetalning via faktura från oss. När detta är tillgängligt visas detta alternativ i kassan.

Mer info om våra betalningsalternativ>

Upprättande av avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.gardsman.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress inom EU. Vi levererar även till andra länder inom EU, kontakta oss via telefon eller e-post för en sådan beställning.

Frakt- och leveransmetoder

I kassan kan du välja mellan olika leveransmetoder. Olika alternativ och fraktkostnader kan presenteras i kassan baserat på innehållet i din varukorg. Vi levererar med Postnord, Schenker och DHL. Välj det fraktsätt som du önskar i kassan.

Observera att den valda leveransmetoden ska ses som ett önskemål, och kan komma att ändras av oss om sändningen pga sin vikt, storlek, innehåll, eller lagerställe av någon anledning inte går att skicka med den valda leveransmetoden. Om vi behöver ändra fraktsättet kommer ingen extra kostnad att debiteras.

Mer info om våra leveransalternativ>

Leveranstid

Beräknad leveranstid anges på respektive artikel. Den stämmer vanligtvis, men kan komma att ändras efter besked från produktens leverantör. Beräknad leveranstid gäller från det att vi har bekräftat din beställning via e-post. När beställningen är skickad tillkommer vald speditörs ledtid, normalt 1-3 arbetsdagar. 

Vi reserverar oss för förseningar vid hög orderingång under t.ex. högsäsong, storhelger etc. Vi reserverar oss även för eventuella felaktigheter i leveransinformationen på Gårdsman.se. 

Mer info om leveranstid>

Transportskador 

Vi ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att du omgående packar upp och kontrollerar att godset inte är transportskadat. Mottagaren av sändningen ansvarar för att en eventuell transportskada anmäls till speditören eller direkt ombudet. Synliga skador måste anmälas omgående, och dolda skador måste anmälas inom sju vardagar. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada - detta är en förutsättning för att kunna få ersättning.

Mer info om transportskador>

Ångerrätt och öppet köp

Som konsument har du alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder vi istället hela trettio (30) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den, oavsett om du handlar som konsument eller företag.

Vill du under denna tid returnera din vara för återköp ska du skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kopia på faktura, kvitto eller följsedel och ett meddelande där det klart framgår att du vill nyttja ångerrätten.

Du har också möjlighet att meddela oss om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till oss. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Du är skyldig att hålla varan och dess förpackning i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av hur du som kund har hanterat den, kommer returen antingen att nekas, alternativt kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Vid godkänd retur återbetalar vi pengarna till dig inom 30 dagar efter att vi mottagit returen. 

Returer skickas med valfri speditör, antingen som brev, eller pakettjänst som inkluderar utkörning till vår adress. Paket som måste hämtas på ombud, eller paket skickade med postförskott har vi ingen möjlighet att hämta ut. Du som kund ansvarar för returfrakten och står själv för returfraktkostnaden. 

Retur- och postadress:

Gårdsman AB
Fridhemsvägen 17
553 02 JÖNKÖPING

Mer info om öppet köp, byten och returer>

Outlösta paket och leveranshinder

Vi debiterar en faktisk fraktkostnad tur & retur, samt kostnader hänförliga till våra administration och hantering om skickas i retur pga att det inte lösts ut hos speditören. Minsta kostnad för detta är 299 kr (SEK).

Om leveranshinder orsakade av mottagaren uppstår debiteras du speditörens kostnader för dessa (t.ex. korrigering av felaktig adress, lagerhyra vid senarelagd leverans, ny fraktkostnad för extra utkörning).

Observera att outlösta sändningar, ej mottagna sändningar, eller sändningar som returneras pga leveranshinder hos mottagaren omfattas inte av ångerrätten. Om du som kund vill nyttja ångerrätten måste du ta emot sändningen och returnera den. 

Mer info om outlösta paket och andra leveranshinder>

Garanti

För enskild konsument löper garantiåtagandet från ursprunglig leveransdag i 24 månader parallellt med de villkor som anges i gällande Konsumentköplagstiftning. För näringsidkare löper garantiåtagandet under 12 månader från ursprunglig leveransdag. Dessa garantitider gäller de flesta produkter på www.gårdsman.se. 

Mer information om garanti>

PDI - Inspektion före leverans

Följande skyldigheter kommer vi att utföra vid beställning av en maskin från Husqvarna eller STIHL för att du som kund skall känna dig trygghet & säkerhet när du handlar på Gårdsman.se. 

1. Vi är en servande fackhandlare vilket innebär att vid köp av en maskin kommer vi att packa upp, färdigmontera, utföra leveranskontroller samt i förekommande fall även installera sålda maskiner hos kund. Vid weborder påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering, viss montering, viss leveransservice och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer och support genom kundtjänst hos oss, eller tillverkarens kundtjänst.

2. Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.

Pris och produktinformation

Alla priser på Gårdsman.se anges inkl moms. Vid eventuella felaktigheter i produktinformation eller pris förbehåller vi oss rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är vi inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Bilder kan i vissa fall visa produkten i extrautrustat utförande. 

Tvist

Vid eventuella tvister är vår målsättning att alltid komma fram till bästa möjliga lösning på det inträffade.

Vid en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) följer vi alltid den rekommendation som ges av ARN. Konsumentköplagen samt Distanshandelslagen är lagar vi följer. Våra köpvillkor är komplement till dessa bägge lagar.

Gårdsman kundcenter

För svar på vanliga frågor, detaljerad information om våra villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, besök Gårdsman Kundcenter eller ta kontakt med Gårdsmans kundtjänst