Trädgårdsmöbler och utemöbler från Hillerstorp

Ett somrigt utomhusliv kräver olika typer av utemöbler, oavsett om du tänker på trädgårdsmöbler till sommartorpet eller villaträdgården nu. Hos oss på Gårdsman hittar du ett stort sortiment av såväl snygga och bekväma som hållbara trädgårdsmöbler tillverkade av Hillerstorp. Här finns utemöbler och produkter för din balkong, uteplats, altan eller trädgård. Mixa eller matcha. Hos oss kan du välja och vraka mellan mängder av olika möbler för utomhusbruk och vi kan garantera att det finns något för alla smaker och behov bland våra utemöbler från Hillerstorp.

Trädgårdsmöbler från småländska Hillerstorp - leverantör av utemöbler sedan 1929

Enträget och nyfiket har Hillerstorps Trä sedan starten 1929 undersökt hur livet kan bli ännu bättre på utsidan, och ständigt har de tvingats att förbättra hållbarhet, funktion och design. Med en snabb huvudräkning kan vi konstatera att Hillerstorp Trä har funnits i snart 100 år. Det är en lång period som de har levererat utomhusdrömmar till oss nordbor, men även om de är Skandinaviens största tillverkare av trädgårdsmöbler har de aldrig lämnat sin plats mitt i Småland.

Hillerstorp utomhusmöbler - för alla uterum och trädgårdar

Hillerstorp tillverkar och levererar produkter som förgyller ditt utomhusliv. Hos oss hittar du möbler i trä, konstrotting, naturrotting, stål och aluminium, dynor i alla tänkbara storlekar och tyger, paviljonger, parasoller, dynlådor, möbelskydd och skötselprodukter, bara för att nämna några. Allt för att vi har insett att livet är härligare där ute och för att utsidan får oss att må bättre på insidan. Allt för att vi vet att det är utsidan som räknas.

Att välja rätt trädgårdsmöbel

Ibland är det inte säkert att det finns ett klockrent utrymme i din trädgård som ropar efter att du ska placera en matgrupp eller loungegrupp där. Det kan faktiskt vara så att du hittar en trädgårdsmöbel exempelvis: loungegruppen, solsängen, cafémöbler eller en härlig sittpuff som får dig att tänka på en speciell plats i din trädgård, på din uteplats eller i det där hörnet på altanen. Varför inte ställa upp en klassisk trähammock mellan dina syrenbuskar i trädgården? Bulle upp med ett gäng utekuddar och vagga dig långsamt in i en semesterdröm. Det låter härligt va? En semesterpärla är precis vad din trädgård kan bli med utomhusmöbler från småländska Hillerstorp. Det är liksom hela syftet med att deras trädgårdsmöblemang finns.


utemöbler från hillerstorp

Klassiska utemöbler för ditt uteliv

Klassiska trädgårdsmöbler är utemöbler som du år efter år kan lita på. De står i ur och skur om sommaren och dess design kommer aldrig att gå ur tiden, inte vad vi tror i alla fall. Klassiska möbler för utomhusbruk kan vara picknickbord i trä, cafégrupper, loungegruppen, eller trähammocken. Oavsett vilken av dessa möbler som är din favorit kan vi garantera att du hittar din perfekta matchning i vårt sortiment av Hillerstorps kvalitetsutemöbler. Välj och vraka bland mängder av olika modeller, färger och former, på möbler som kommer förgylla ditt uteliv och umgänge under många år framöver.

Kvalitet som håller – i ur och skur

När du köper in möbler till din trädgård, uteplats, altan eller sommarstuga så vill du att de ska hålla länge. Hillerstorps utemöbler håller hög kvalitet och det småländska träarvet utlovar en klassisk utemöbel som kräver minimalt med skötsel. En trämöbel kan behöva ett lager lasyr och förbättras då och då. Dynor och dylikt tar du hand om genom att förvara dem i en dynlåda eller sätta på ett dynskydd när de inte används. På så vis ökar du hållbarheten så att du kan plocka fram samma utemöbler med dynor år efter år – småländsk smartness kallar vi det.


trädgårdsmöbler från Hillerstorp
 

Tillbehör

En kudde till loungemöbeln? Belysning för uteplatsen? Eller kanske nya dynor till matgruppen? Utöver förstklassiga trädgårds- och utemöbler erbjuder vi också diverse tillbehör till dessa. För högre komfort, lite förändring eller bara förnyelse av något gammalt och slitet. Tillbehör till dina möbler kan göra stor skillnad, och matchas hur du vill för en mer ombonad känsla där du trivs som bäst.

Ta hand om dina möbler

I miljömedvetenhetens anda kan det vara en bra idé att tänka till både en och två gånger innan man byter ut möbeluppsättningen i trädgården för ofta. När du köper utemöbler tillverkade av Hillerstorp kan du lita på att dessa alltid håller en förstklassig kvalitet som står sig i många år. Detta innebär dock inte att du själv slipper all form av underhållsarbete! Alla möbler, oavsett material, mår bra av lite omvårdnad med jämna mellanrum. Genom att ta hand om dina möbler ordentligt kan du njuta av fräscha och fina trädgårdsmöblemang under många extra år framöver, ekonomiskt och miljövänligt!

Rengör

Något som ökar livslängden på dina möbler betydligt är att rengöra dom ordentligt. Ett par gånger per säsong bör man plocka fram borsten och såpan för en ordentlig rengöring, då detta är det mest effektiva sättet att hålla mögel och alger borta från möblerna. Se dock till att inte skrubba för hårt på trämöbler, då detta kan skada träet. När sommarsäsongen är över och utemöblerna ska ställas undan för vinterförvaring bör man alltid rengöra dom noggrant innan. Det ökar hållbarheten samtidigt som du har rena möbler att plocka fram när sommaren återvänder!

Behandla & Olja

Vissa material som trä och rotting kan behöva behandlas med olja då och då för att bibehålla skyddet mot väder och vind. Vanligtvis ska möblerna behandlas 1 - 2 gånger per säsong, men möbler som utsätts för mycket regn, blåst och solsken kan behöva med frekventa behandlingar. När du märker att regnet inte längre lägger sig som små droppar på möblerna utan går in i träet är det hög tid att olja in materialet!

Möbelskydd

Utemöbler som står framme under bar himmel riskerar att slitas mer än nödvändigt. Finns möjligheten kan det vara en god idé att ställa in möblerna under tak, men det är inte alla trädgårdar eller uteplatser där det är möjligt. Då kan man istället använda sig av ett möbelskydd. Ett möbelskydd är som det låter ett skydd tillverkat av vattenavvisande material, som täcker hela möbeln eller gruppen. Detta gör att vatten, sol och vind inte kommer åt dina trädgårdsmöbler och de slits långsammare.

Måla

Utomhusmöbler som är målade från början kan med tiden börja flagna och tappa färg. Detta ser inte bara tråkigt ut, utan gör också att möbeln har ett bristande skydd mot vatten och vind. På samma sätt som en behandling med olja skyddar målarfärgen mot olika sorters slitage. Innan du står med penseln i högsta hugg och ger dina möbler nytt liv med ett nytt lager färg är det viktigt med grundligt förarbete. Se till att slipa eller skrapa bort eventuell lös färg och rengör materialet noga. Det är även viktigt att träet är torrt innan man börjar måla, därför bör man avvakta om regnet hänger i luften.

Dra skruvar i trämöbler

Trämöbler är allt som oftast monterade med skruvar. Dessa bör man se till att efterdra någon gång per år för att undvika att möblerna förlorar sin stabilitet. Förändringar i luftfuktigheten kan göra att spänningarna i träet ökar eller minskar, vilket också leder till att skruvarna inte längre sitter så spänt som de gjorde när möbeln var ny.
 

Hållbara och etiska trädgårdsmöbler från Hillerstorp AB

När du köper möbler från småländska Hillerstorp köper du omsorgsfullt utvalt trä. Hillerstorp vurmar för att dina möbler ska ha lång hållbarhet, så att du slipper förbruka mer av våra skogar än nödvändigt. Men du köper också en möbel som har hanterats av medarbetare som är skyddade i tillverkningen, samt av ett företag som värnar om världens skogar. Detta visar sig i olika certifikat och miljömärkningar som du i vissa fall kan hitta på din hillerstorpsmöbel eller kan märka av när du kontaktar kundtjänsten på Hillerstorps ab.

Hillerstorps trä ab:s olika miljömärkningar

FSC-märkning

Hillerstorps möbler som är tillverkade av norrländsk furu har även märkningen FSC (Forest Stewardship Council). FSC är ett kvitto på att Hillerstorps ab är med för att verka för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ett ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. För det är just det som den oberoende och internationella medlemsorganisationen arbetar med. Du som konsument kan helt enkelt lita på att Hillerstorps möbler märkta med FSC- loggan kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk.

FLEGT-märkning

Hillerstorps teakmöbler från Indonesien är FLEGT-licenserade (Forest Law Enforcement, Governance and Trade). Detta innebär att de uppfyller de krav EU har på timmerförordning. EU-baserade operatörer, som Hillerstorp ab, behöver således inte göra ytterligare kontroller innan FLEGT-licenserade produkter lanseras på till exempel den svenska marknaden.

BSCI: en dold men viktig ”märkning”

BSCI (The Business Social Compliance Initiative) är inte en märkning du kommer att hitta på Hillerstorps möbler, då det är mer av en arbetsstandard företag emellan. BSCI-standarden innebär att företag, som Hillerstorp ab, följer en viss standard för att kunna garantera att arbetsförhållandena som de som arbetar med Hillerstorps produkter har, samt tillverkning ska vara såväl etiska och ta hänsyn till miljö.

ISO-certifiering: en kvalitets- och miljögaranti

Du har säkert hört talas om olika ISO-certifikat och kanske har din arbetsgivare eller ditt företag något branschspecifika ISO-certifikat? Ett ISO-certifikat innebär att du följer en viss standard. I Hillerstorps fall är ISO 9001 en systemstandard för ledningen av verksamhetsprocesserna, vilket innebär att Hillerstorp ständigt förbättrar sin verksamhet för att möta kundernas behov. Vilket till exempel kan vara hur snabbt de svarar i kundtjänsten. Hillerstorp ab har även ett ISO 14001 som ger dem en miljöcertifiering.