Röjsåg - För alla sorters arbeten

En röjsåg från STIHL eller Husqvarna hanterar du med komfort och enkelhet och med mycket kraft lämnar STIHLs och Husqvarnas röjsågar inget övrigt att önska. Beroende på motoreffekt och skärverktyg tar de sig an allt från röjningen av stora gräsytor till utgallringen av klena bestånd. Vårt breda produktsortiment av röjsågar innefattar också tillsatser, tillbehör och skärverktyg som gör det enkelt för dig att med hög precision utföra dina arbetsuppgifter.

Vi erbjuder batteridrivna och bensindrivna röjsågar. Det är därför viktigt att du väljer rätt typ av röjsåg utifrån dina behov. Tveka inte att kontakta eller besöka oss så hjälper vi dig att hitta rätt trädgårdsmaskin.

Olika varianter av röjsågar

En bensindriven röjsåg ger dig en kraftfull frihet för att utföra tunga jobb med effektivitet. Något man bör tänka på vid användning av en bensindriven röjsåg är att tanka rätt bränsle. Använd alltid alkylatbensin som är skonsam både för miljön och dig själv. Vi erbjuder flertalet olika typer av röjsågar, välj mellan våra kraftfulla röjsågar för skogsarbetet eller enklare röjsågar för trådgårdsarbetet. Vi har trädgårdsmaskiner för både proffs och hemmafixare.

När du arbetar med en batteridriven röjsåg så blir arbetet lugnare och tystare. Du och dina grannar slipper buller samtidigt som man tänker på miljön. Tveka inte att kontakta eller besöka oss för mer information så hjälper vi dig att hitta rätt typ av trädgårdsmaskin för dina behov.

Vanliga frågor och svar om trimmers och röjsågar

 • Sortera:Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Senaste
 • Lägst pris
 • Högst pris
 • Namn A-Ö
 • Namn Ö-A

Rätt maskin för rätt arbete

Vi på Gårdsman har lång erfarenhet av trädgårdsmaskiner och skogsmaskiner. Tack vare vår expertis inom området ser vi till att du som kund får rätt maskin för dina behov. Att orientera sig bland mängder av olika trädgård- eller skogsmaskiner kan vara lite av en utmaning. Välkommen att besöka eller kontakta oss på Gårdsman så hjälper vi dig.

Tillbehör

När du köper en röjsåg brukar det ingå både en kling och tråd. Det är dock viktigt att känna till vilken typ av klinga som ingår vid köpet. Det är nämligen så att det finns olika varianter och typer av klingor. Beroende vilket typ av arbete som du utför så finns det olika tillbehör som riktar sig mot olika behov.
 • Gräsklinga - en klinga avsedd för gräs och enklare ogräs.
 • Kompostklinga - avsedd för ett mer svårarbetat gräs och snår som är tovigt.
 • Slyklinga - avsedd för bestånd av tätt växande ungträd, dvs sly.
 • Sågklinga/röjsågsklinga - Klingor avsedda för vedartade vegetationer.
Det finns fördelar med att använda sig av en klinga istället för tråd. Kom dock ihåg att beroende på vilket arbete du ska utföra så kan båda vara ett alternativ. För tuffare arbete när du ska röja bort sly så funkar en klinga bäst. Med klingan får du bort allt, både tät sly och kraftigare buskar. Nackdelen är att du inte får samma klippbredd vilket gör att arbetet kan ta längre tid. Under mindre komplicerade och enklare förhållanden gör sig tråden bäst lämpad, arbetet blir mer tidseffektivt. Om det är ömtåliga områden som ska röjas blir risken också mindre för skador om du väljer tråden.

Tråd finns att köpa till färdiga trådrullar som monteras direkt på riggen. Standard för trådtjockleken är omkring 2,4-2,7 mm. 

STIHL

Redan på 1950-talet utvecklade STHIL sin första röjsåg, då kallades den för "motorlie". Det är först på senare år som röjsågens användbarhet upptäckts på allvar. När det ghäller röjning i trädgård eller skog och mark, i svårtillgänglig terräng och överallt där grästrimmern inte kommer åt, är en röjsåg från STIHL den perfekta lösningen. Vi erbjuder flertalet olika röjsågar från STIHL. Beroende på motoreffekt och skärverktyg, klarar dessa maskiner av allt från kantputsning längs rabatter och gångar till utgallring i skogspartier.
Maskiner från STIHL är enkla och bekväma att använda. Maskinerna är mycket kraftiga och har en hög precision vilket gör arbetet till en enkel match. Hos oss finner ni flertalet olika röjsågar för olika behov. Önskar du veta mer om STIHL och deras maskiner är du givetvis varmt välkommen att kontakta oss.

Röjsåg från Husqvarna

Samtliga röjsågar från Husqvarna är utformade för att göra jobbet med effektivitet. Inte nog med det, maskinerna är lätta att bära och hantera. Det är även enkelt att anpassa dem efter dina behov då maskinerna är utrustade med de senaste funktionerna.

En röjsåg från Husqvarna är utrustad med den unika X-TORQ®-motorn. Motorn hjälper dig att minsa avgasutsläppen med upp till 75% och ökar bränsleeffektiviteten med upp till 20%. Denna teknologi innebär att påfrästningarna på miljön minimeras.