Grästrimmer - smidig & funktionell i trädgården

Köp din grästrimmer online hos oss på Gårdsman. Snabbt och smidigt till konkurrenskraftiga priser.

Vi på Gårdsman erbjuder trimmers i olika modeller. Hos oss hittar ni batteri-, bensin- och eldrivna grästrimmers. Med en grästrimmer kan du ta full kontroll över din trädgård och forma den likt du vill. Är du osäker på vilken modell som passar dina behov bäst? Det finns en uppsjö av alternativ med olika finesser och tekniker. Vi hjälper dig gärna! Varmt välkommen att kontakta eller besöka vår butik.

En grästrimmer är en utvecklad trädgårdsmaskin som har flera olika funktioner för att underlätta ditt arbete. Den är även utvecklad för att vara bekväm och enkel att hantera, något som förenklar ditt trädgårdsarbete. Trädgårdar kommer i alla möjliga stilar och former. Med hjälp av en grästrimmer kan du enkelt sköta om din trädgårds specifika behov. Det finns flera olika tillbehör kopplat till våra modeller som gör att arbetet blir ännu enklare.

Få en perfekt gräsmatta med en grästrimmer

Vanliga frågor och svar om trimmers och röjsågar

 • Sortera:Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Senaste
 • Lägst pris
 • Högst pris
 • Namn A-Ö
 • Namn Ö-A

Grästrimmer: Allt du behöver veta

Välkommen till Gårdsman! Vi vet att det kan vara förvirrande med de olika typerna av trädgårdsverktyg som finns på marknaden, särskilt när det gäller grästrimmers och röjsågar. Så låt oss reda ut skillnaderna och hjälpa dig hitta rätt verktyg för dina behov.

Vad skiljer en grästrimmer från en röjsåg?

Detta är en vanlig fråga vi stöter på. I korthet, är röjsågar konstruerade för kraftfullare arbete, som att kapa mindre träd och kvistar, medan grästrimmers, som namnet antyder, är idealiska för att trimma gräs och mindre ogräs. Är du intresserad av röjsågar, har vi också ett stort sortiment av högkvalitativa röjsågar tillgängliga.

 

Vilka grästrimmers erbjuder Gårdsman?

Vi erbjuder en rad grästrimmers, inklusive både bensindrivna och batteridrivna alternativ. Våra trädgårdsmaskiner är av hög kvalitet, noggrant utvalda från välkända märken för att ge dig de bästa verktygen för ditt trädgårdsarbete. Titta gärna igenom vårt sortiment för att hitta den produkt som passar dina behov bäst.

 

Vilken typ av grästrimmer ska jag välja?

Här är några faktorer att överväga när du ska välja mellan de olika typerna av grästrimmers:

Eldrivna grästrimmers

Dessa har traditionellt varit den vanligaste typen av trimmers. De behöver ett eluttag, vilket gör dem bäst lämpade för användning nära huset. Nackdelen är risken att klippa av sladden. Fördelen med en batteridriven trimmer är att den är lätt och enkel att förvara och transportera.

 

Bensindriven grästrimmer

För stora och medelstora trädgårdar rekommenderar vi en bensindriven grästrimmer. Den ger större frihet, eftersom du slipper sladdar, och har längre driftstid. Dessutom är bensindrivna modeller mycket kraftfulla. Tillbehör, som handtag, kan enkelt bytas ut för att passa dina specifika behov.

 

Batteridriven trimmer

Batteridrivna trimmers från Husqvarna erbjuder en enkel och effektiv lösning för utomhusarbete. Du behöver inte oroa dig för avgaser och buller, och alla Husqvarnas batteridrivna maskiner använder samma batteri, vilket gör det enkelt att byta mellan olika verktyg.

 

Riggrör - rakt eller böjt?

Grästrimmers kommer med antingen rakt eller böjt riggrör, beroende på dina behov. Ett böjt riggrör underlättar trimning av gräsmattor och rabatter, medan ett rakt riggrör är lämpligt för mer krävande arbeten, som att nå under buskar och häckar.

 

Så väljer du rätt grästrimmer

Innan du bestämmer dig för vilken grästrimmer du ska köpa, är det viktigt att ta hänsyn till följande kritiska punkter:

 • Användarkomfort: Se till att modellen du väljer har ergonomiska handtag. Arbetet blir inte bara lättare, men även mer bekvämt, vilket är viktigt vid längre arbetspass.
 • Vikten på maskinen: Trädgårdsarbete kan vara fysiskt krävande och en för tung grästrimmer kan leda till onödig belastning och eventuella ryggproblem. Välj en maskin som passar din styrka och uthållighet.
 • Behövlig prestanda: Analysera din trädgård och det arbete som behöver utföras. Behöver du en maskin för lättare grästrimning eller för mer omfattande och krävande arbete? Detta kan hjälpa dig att avgöra om du ska satsa på en bensin-, el-, eller batteridriven modell.
 • Miljövänlig drift: Om miljöhänsyn är en prioritet för dig, bör du överväga en batteridriven modell. De släpper inte ut några skadliga avgaser och minskar din bränsleförbrukning, vilket gör dem till ett miljövänligt alternativ.

  Att välja rätt grästrimmer för dina specifika behov kan göra ditt trädgårdsarbete både roligare och mer effektivt. Har du fler frågor eller funderingar kring valet av grästrimmer? Tveka inte att kontakta oss på Gårdsman, vi är här för att hjälpa dig!