Trimmer och röjsåg

Med en trimmer eller röjsåg i trädgården beskär man gräs och mindre buskage med enkelhet och precision. När gräsklipparen inte kommer åt så är en grästrimmer det absolut bästa verktyget för att finslipa de svåråtkomliga områdena. För buskage eller mindre träd är en röjsåg otroligt smidig med sin goda räckvidd.

I vårt breda sortiment av trimmers och röjsågar hittar du verktygen från tillverkarna Husqvarna, STIHL, GARDENA och Oregon. Alla våra maskiner håller absolut högsta kvalitet och vi har ett stort utbud av tillbehör.
  • Sortera:Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Senaste
  • Lägst pris
  • Högst pris
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A

Trimmers och Röjning: Så väljer du rätt produkt

Trimning och röjning är oumbärliga aktiviteter för alla som vill behålla en välskött och vacker trädgård. Om du är nybörjare kan det vara svårt att veta vilken utrustning du ska välja. Är det bäst att satsa på en grästrimmer, röjsåg eller kanske en kombitrimmer? I denna artikel kommer vi att utforska dessa alternativ, hjälpa dig att förstå deras skillnader och fördelar samt ge praktiska råd om hur man bäst använder dem.

Grästrimmers, kombitrimmers och röjsågar är alla utmärkta verktyg för att hålla din trädgård i toppskick. Men vilken ska du välja?

Grästrimmers

Grästrimmers är utmärkta verktyg för att klippa gräs på svåråtkomliga platser där en vanlig gräsklippare inte kan nå. De kan hjälpa dig att trimma gräs nära stenar, under buskar eller runt trädgårdsdekorationer. De är lätta och bärbara, vilket gör dem perfekta för mindre trädgårdar och för de som behöver ett verktyg som är lätt att hantera.

Röjsågar

Röjsågar å andra sidan är kraftfulla verktyg som används för att klara av tuffare uppgifter. Om du har ett område med tjocka buskar, stora ogräs eller små träd som du vill ta bort, är en röjsåg din bästa vän. De är också användbara för att röja stora ytor med högt och tätt gräs.

Kombitrimmers

Kombitrimmers erbjuder det bästa av två världar. De har både kraften hos en röjsåg och precisionen hos en grästrimmer. Dessa multifunktionella maskiner har utbytbara huvuden, så du kan använda dem för olika uppgifter genom att enkelt byta ut verktygshuvudet.

Olika ytor och drivmedel

Beroende på ytorna du använder din grästrimmer eller röjsåg till så kan man välja att driva den på olika drivmedel. Vi har trimmers och röjsågar som drivs på bensin där man har en tillhörande bensintank fastmonterad på maskinen. Ser vi att det är större buskage och större ytor som ska röjas är de det bättre valet. Detta eftersom det är enkelt att ha med sig och fylla på med en extra dunk bensin. De batteridrivna fungerar jättebra till större ytor runt villan. De är smidiga och portabla och batteriet är enkelt att ta in och ladda efteråt. Med en elektrisk trimmer eller röjsåg som är sladdansluten är det ett bra val att ha i trädgården eller sommarstugan. Man slipper då tänka på att ta med sig bensin eller att ladda batteriet.

Funktioner och Egenskaper

Är det lätt att byta tråd i trimmerhuvudet? Är det en enkel procedur att byta verktyg på en kombitrimmer? Är handtaget bekvämt och kan det justeras? Hur mycket väger maskinen? Alla dessa faktorer påverkar hur lätt det är att använda din trimmer eller röjsåg, så det är viktigt att fundera på dem innan du köper.

Olika saxar och trimmers

Vi har även ett stort sortiment av grässaxar, busktrimmers och häcksaxar från Gardena och Stihl. En grässax hjälper dig att få ner gräset längs sten eller mellan rabatterna. Utan att du behöver vara orolig över att förstöra dina växter. En häcksax hjälper dig när det är dags att klippa och trimma dina vintergröna häckar och dina prydnadsväxter.
 

Tillbehör

Till alla våra trimmers och röjsågar har vi flertalet tillbehör och säkerhetsutrustning. När trimmern varit ute och röjt ett tag behöver du kanske byta trimmertråd. Hos oss hittar du tråd som passar alla typer av trimmers. Vårt stora utbud av klingor och flertandade slyklingor till våra röjsågar håller absolut högsta kvalitet och håller länge. Välkommen in till oss på Gårdsman när du behöver en grästrimmer, grässax eller en röjsåg.

Är du osäker på vilka tillbehör som passar din röjsåg eller trimmer? Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss så hjälper vi dig!