Snöslungor

Ta kontroll över vinterns utmaningar.

När snöflingorna börjar falla, vet du att det är dags att agera. Med en snöslunga från vårt sortiment blir snöröjningen inte bara enklare, utan nästan en njutning. Vi stoltserar med kvalitetsmärken som Toro, Husqvarna, Stiga och MTD. Dessa snöslungor är designade för att spara både din tid och energi. Oavsett om du bor i stadens hjärta eller på landsbygden, har vi den perfekta snöslungan som ser till att du alltid har en snöfri väg framför dörren. Låt vintern göra sitt bästa – med en snöslunga från oss är du alltid redo. Våra maskiner är inte bara kraftfulla, de är också flexibla, vilket gör att du kan bestämma exakt vart snön ska hamna. Ett vackert snötäcke kan vara en fröjd för ögat, men det kan också ställa till med problem. Med våra snöslungor kan du njuta av vinterns skönhet utan besvär, oavsett om det handlar om att röja framför garaget eller att hantera stora ytor.

 • Sortera:Rekommenderade
 • Populära produkter
 • Senaste
 • Lägst pris
 • Högst pris
 • Namn A-Ö
 • Namn Ö-A
 
Bor man i lägenhet så behöver man oftast inte tänka på snöröjningen eftersom den sköts av någon annan. Är man däremot villaägare är det ofta snön kan ställa till besvär. Undvik att få besvär med t.ex. ryggen när du är ute och skyfflar snö. Snöslungan gör området runt huset snö- och halkfritt och är ett billigt alternativ till sjukskrivning. Det kan däremot vara krångligt att veta vilken typ av snöslunga man behöver. Vi på Gårdsman kan hjälpa dig att hitta rätt snöslunga för rätt jobb. För att göra det lite lättare tänkte vi kortfattat förklara skillnaderna på olika typer av snöslungor.
 

Enstegssnöslunga

Den mindre enstegssnöslungan är oftast lättare och mycket billigare än sin storebror, tvåstegssnöslungan. Som eldriven är den också billigare i drift och något tystare. Den drar in snön genom inmatningsskruven och drivs samtidigt framåt. Den luckrar inte upp snön lika starkt som den större tvåstegssnöslungan och lämpar sig då bäst på asfalt och andra belagda ytor. Enstegssnöslungan är skapad för att hantera mindre och jämnare ytor. Detta betyder också att modellen är enkel på så vis att maskinen drivs manuellt.
 

Tvåstegssnöslunga

Den vanligaste typen av snöslunga för privatpersoner är tvåstegssnöslungan. Den är självgående där man ej behöver ”knuffa på” bakifrån. Maskinen är utrustad meddrivning i hjulen. Tvåsteg betyder att den först luckrar upp snön och gör snön lös och lättare. I steg två skjuter den iväg snön dit man istället vill ha snön. Eftersom den bearbetar snön innan den skjuter iväg den blir detta lite mer energisnålt och mer kraftfullt.
 

Tänk på detta innan du köper din nya snöslunga

 1. Varför bör jag investera i en snöslunga?
  Att investera i en snöslunga innebär att du prioriterar både din tid och ditt välbefinnande. Med en snöslunga sparar du tid och minskar den fysiska belastningen som traditionell snöskottning kan medföra.
   
 2. Hur vet jag vilken typ av snöslunga som passar mig bäst?
  För att avgöra vilken typ av snöslunga som passar dig bäst bör du överväga storleken på det område du behöver rensa och typen av snö du oftast hanterar. Mindre ytor och lätt snö kan hanteras med en enstegssnöslunga, medan större ytor med tung snö kräver kraften hos en tvåstegssnöslunga.
   
 3. Vilka steg bör jag följa för att underhålla min snöslunga?

  För att optimalt underhålla din snöslunga bör du regelbundet kontrollera oljenivån, rengöra maskinen från snö och is efter varje användning och förvara den på en torr plats. Att följa tillverkarens rekommendationer är också avgörande för maskinens livslängd.
   
 4. Vad bör jag ha i åtanke när jag använder min snöslunga?
  När du använder din snöslunga bör du prioritera säkerheten. Använd skyddsutrustning som skyddsglasögon och hörselskydd, se till att området är fritt från föremål som kan kastas av maskinen, och håll alltid barn och husdjur på säkert avstånd.
   
 5. Hur kan jag vara säker på att jag väljer rätt varumärke?

  För att vara säker på att du väljer rätt varumärke bör du överväga varumärkenas rykte, kvalitet och prestanda. Hos oss hittar du pålitliga märken som Toro, Husqvarna och Stiga, kända för sin långvariga hållbarhet och effektivitet.