McCulloch ROB robotgräsklippare

ROB arbetar hårt

Möt ROB – McCullochs robotgräsklippare. ROB klipper automatiskt gräset åt dig – så att du inte behöver göra det. Han är den starka tysta typen som arbetar självständigt för att få jobbet gjort! 

Bestäm när ROB ska klippa, dag som natt, oavsett väder – nästan dygnet runt. Han klagar aldrig och behöver ingen vätskepaus. Han behöver bara ta en paus i laddstationen emellanåt. Han klipper till och med gräsmattor med lutningar på upp till 35 %.

Vanliga frågor och svar om robotgräsklippare

Så här fungerar ROB 

Lägg ut medföljande begränsningskabel i ytterkant runt gräsytan som ska klippas samt eventuella hinder såsom buskar eller träd som finns på ytan. Begränsningskabeln kopplas till laddningsstationen och visar robotgräsklipparen var den ska klippa. McCulloch tillämpar guidekabel, vilket innebär att en andra kabel läggs ut från laddningsstationen och ansluter till begränsningskabeln. På detta sätt vet klipparen när den behöver gå in för laddning och hjälper den att hitta hem på ett sätt som inte skapar hjulspår i gräset. Alla kablar kan antingen grävas ned eller fästas med märlor på gräset. Inom några veckor kommer alla kablar att "växa in" i gräsmattan och bli osynliga.

Är min trädgård lämplig?

ROB är perfekt för sluttande trädgårdar – lutningar på upp till 35 % är inga problem för den här mäktiga maskinen. ROB:s krocksensorer och begränsningskablar hjälper till att undvika hinder.

Ojämna gräsmattor är inget problem för ROB – men skarpa/djupa hål ska undvikas och fyllas med jord för att få en jämn gräsmatta så att ROB inte fastnar. ROB kan arbeta i regn, men vi rekommenderar att du tar in honom vid extrema väderförhållanden.