Kompostkvarnar

Är du trött på att köra till återvinningsstationen med trädgårdsavfall? Hos Gårdsman hittar du kompostkvarnar från ledande tillverkare som Stihl och Stiga som hjälper dig att omvandla trädgårdsavfall till värdefull näring direkt på plats. Med en kompostkvarn kan du enkelt samla organiskt avfall som du sen maler ner till näringsrik mylla eller god marktäckning. Vi på Gårdsman erbjuder flertalet olika kompostkvarnar i olika storlekar, allt för att möta dina behöv. 
  • Sortera:Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Senaste
  • Lägst pris
  • Högst pris
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A

Välj rätt Kompostkvarn

Vi på Gårdsman vet att varje trädgård och trädgårdsägare är unika, därför erbjuder vi ett brett utbud av kompostkvarnar för att passa dina specifika behov. Vill du ha grov flis för marktäckning eller fina spån för kompostering? Då kan du välja mellan modeller med knivsystem eller valsar. Knivmaskinerna från Stihl och Stiga maler ner avfallet till mindre bitar snabbt, om än med en högre ljudnivå. Valsmaskinerna producerar grövre spån med en mer behärskad ljudnivå.

El- eller Bensindriven – Vilket Passar Dig Bäst?

I vårt sortiment hittar du både el- och bensindrivna kompostkvarnar. Bensindrivna maskiner är utmärkta för platser där elanslutning saknas, som stora trädgårdar och fritidstomter. Om du letar efter en kompostkvarn som är lätt att använda och inte kräver tankning, är våra eldrivna modeller från Stihl och Stiga ett utmärkt val.

Användarvänlighet och praktiska funktioner

Alla våra kompostkvarnar är designade för att vara så användarvänliga som möjligt. De har breda införingsöppningar för enkelt arbete, långa halsar för optimal arbetshöjd och säkerhet, samt enkla kontrollpaneler med stora, lättåtkomliga knappar. Dessutom är de lätta att flytta tack vare sina hjul, och deras stora uppsamlare minskar behovet av frekventa tömningar.

Frågor och svar om kompostkvarnar

Vi vill hjälpa dig att hitta rätt bland kompostkvarnarna och har därför sammanställt frågor med ett kort svar på de vanligaste funderingarna vi får höra från våra kunder.

Behöver jag en speciell sladd för en eldriven kompostkvarn?

Ja, för säker drift kräver en eldriven kompostkvarn en gummiklädd utomhussladd.

Vilken typ av kompostkvarn är bäst för att skapa täckmaterial?

Kompostkvarnar med valsar producerar en grövre flis som fungerar utmärkt som täckmaterial.

Vilka säkerhetsåtgärder bör jag ta när jag använder en kompostkvarn?

Det är alltid rekommenderat att använda personlig skyddsutrustning

Hur sköter jag om min kompostkvarn?

Kompostkvarnar kräver regelbunden rengöring och ibland smörjning. Kontrollera användarmanualen för din specifika modell för mer detaljerade instruktioner.

Hur ofta bör jag tömma min kompostkvarn?

Detta beror på storleken på din uppsamlare och hur mycket du komposterar. Generellt sett, ju större uppsamlaren, desto mer sällan behöver den tömmas.

Är det säkert att använda en kompostkvarn om jag har barn eller husdjur?

Kompostkvarnar bör alltid användas med försiktighet, särskilt i närvaro av barn eller husdjur. Se till att maskinen alltid är avstängd och obrukbar när den inte används.

Är kompostkvarnar högljudda?

Ja, kompostkvarnar kan vara ganska högljudda, speciellt de som använder knivar för att mal ner material. Vi rekommenderar att använda hörselskydd när du använder din kompostkvarn.

Vad händer om en gren fastnar i kompostkvarnen?

De flesta moderna kompostkvarnar har en funktion för att backa motorn, antingen manuellt eller automatiskt, om något fastnar. 

Hur stor grenar kan en kompostkvarn hantera?

Detta beror på modellen och varierar från kompostkvarn till kompostkvarn. Vissa modeller kan hantera grenar upp till 40-45 mm i diameter. Se till att du väljer en modell som passar dina specifika behov.