Mekaniska häcksaxar

För dig som inte har så stora buskar eller häckar att hålla efter kan det vara ett alternativ med en mekanisk häcksax. Dessa drivs manuellt med din egen kraft, vilket gör att de ofta kräver mer ansträngning att använda. Därför rekommenderas de till mindre arbeten när det kanske endast är några enstaka grenar som ska klippas. Dessa används med fördel för finjustering efter att man använt bensin-, el- eller batteridriven maskin.
 

Alla våra mekaniska häcksaxar håller en hög kvalité och kommer från välkända varumärken så som GARDENA, WOLF-garten samt Fiskars. Har du svårt att hitta rätt häcksax för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en modell som passar just dig.

  • Sortera:Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Senaste
  • Lägst pris
  • Högst pris
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A

Manuell klippning, beskärning och formklippning

Alla produkter har optimerats för respektive användningsområde och utformats med användarnas behov i åtanke, oavsett om det gäller exakt formklippning eller större klipparbeten.

Teleskopiska saxar för bättre räckvidd

Häcksaxen Hedge Clipper 700 har teleskopiska aluminiumhandtag som kan utökas med 20 cm, vilket ger en total räckvidd på upp till 90 cm. Teleskophäcksaxen ger en större räckvidd och passar perfekt för högre och större häckar.

Rakt blad för noggrann formklippning

En mekanisk häcksax med ett rakt blad passar bra för enskilda och exakta skär, till exempel vid beskärning eller formklippning av buskar och buxbom.

Vågformat blad för omfattande klippning

En häcksax med ett vågformat blad passar utmärkt för omfattande klippning och beskärning av exempelvis häckar. Med vågorna kan du vara säker på att grenarna inte halkar iväg och att du alltid får bästa möjliga skärvinkel.

25 års garanti - Starka & tillförlitliga för bästa möjliga resultat

Våra mekaniska häcksaxar är designade och tillverkade utefter beprövad teknik och med högsta kvalitet. Alla produkter genomgår omfattande tester och vi är så säkra på dess hållbarhet och pålitlighet att vi erbjuder 25 års garanti på alla GARDENA Häcksaxar.

Häcksaxarna från GARDENA har en ergonomisk och lätt design som ger en enkel och bekväm användning samtidigt som du får optimal skärkapacitet. Eftersom alla trädgårdar är olika och alla som arbetar där har olika behov, har GARDENA tagit fram tre kategorier med häcksaxar: Classic för nybörjaren i trädgården, Comfort för den moderne hobbyodlaren och Premium för den kräsne trädgårdsmästaren som värdesätter modern teknik.