Släpvagnar

Med släpvagnen som utgångspunkt vill Brenderup lösa alla möjliga transportuppgifter. Inte konstigt att sortimentet är väldigt stort och väldigt brett. Genom lång erfarenhet, vet vi att en bra släpvagn ska ha: slitstark konstruktion, robust chassi, goda köregenskaper och bästa möjliga säkerhet.

  • Sortera:Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Senaste
  • Lägst pris
  • Högst pris
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A

Vi har släpvagnar för alla behov

Hos Gårdsman hittar du släpvagnar i alla storleksklasser och för en mängd ändamål. I vårt stall av släpvagnar finns allt ifrån mindre trädgårdssläp till båttrailers och stora släpvagnar med kapacitet att transportera tung last och fordon. Så oavsett om du är ute efter en smidigt kärra att ha i trädgården för vardagssysslor eller något för mer tunga laster, så har vi vad du söker. Våra släp kommer från erkända Brenderup, vilket garanterar hög kvalitet och långvarig transportglädje. 

Vad är skillnaden mellan ett bromsat och obromsat släp?

Det finns regler för hur snabbt du får köra beronde på om ditt släp är bromsat eller obromsat. Med ett släp med bromsar kan du lasta över 750 kilo och köra i som mest 80 km/h, medan du med ett obromsat släp får åka i upp till 40 km/h om släpets totalvikt överstiger halva dragfordonets tjänstevikt. Skulle den obromsade kärrans totalvikt vara lägre än bilens halva tjänstevikt kan du framföra den i som mest 80 km/h. Enkelt förklarat kan ett bromsat släp framföras i högre hastighet och är ett säkrare alternativ. 

Täckta släpvagnar med huv eller skåp 

Släp finns som sagt i många olika utföranden, hos Gårdsman har vi ett stort utbud av täckta släpvagnar. Hos oss finns alltifrån traditionella släpvagnar med huv, som enkelt går att fälla upp, till skåpsläp. Perfekt när du vill transportera eller förvara och skydda från väder och vind. 

Gör båten redo med en båttrailer

Med en bra båttrailer är en tur med båten alltid nära till hands. Har du en större och tyngre båt är våra bromsade båttrailers ett ypperligt alternativ för säker transport till vattnet. Bland våra produkter finns allt från trailers för mindre båtar till ekipage för större varianter. Varmt välkommen att kolla in vårt sortiment, vi ser fram emot att hjälpa dig. 

Vi har specialanpassade skotersläp

Är du ute efter ett stabilt släp till din snöskoter? Då är våra skotersläp något för dig! Dessa är särskilt utformade för att transportera snöskotrar och kommer med särskilda egenskaper för att på bästa sätt förankra fordonet för smidig och säker transport.

Släpvagnar att lita på från Gårdsman

En släpvagn möjliggör många sysslor och den blir en trogen följeslagare i många år framöver för dig. Istället för att behöva låna eller hyra ett släp varje gång det är dags att åka till tippen, flytta eller vad det än kan vara blir du oberoende av andra. Att köpa en släpvagn är en bra idé för varje tomtägare och ger stor frihet och möjlighet att uträtta stordåd i trädgården. Att hela tiden kunna transportera otympliga saker som inte får plats i bilen underlättar. Våra säkra släp finns i olika utförande, med både täckt och öppet tak. Självklart har vi smarta tillbehör till ditt släp för lättare packning och smart användning. 

Vad krävs för att köra släpvagn?

För att köra släpvagn behöver du oftast bara ett vanligt B-körtkort, då kan du köra lätt släp med en totalvikt upp till 750kg. Med ett B-körkort kan du också köra en släpvagn med en sammanlagd totalvikt på släp och bil med högst 3 500kg. 

Har du en bil med totalvikt på högst 3500kg får du ändå koppla ett lätt släp, vilket gör att du kan framföra ett bil och släp med en tågvikt på sammanlagt 4250kg. 

Begrepp att känna till kring vikter och släpvagnar

Det finns en rad begrepp och termer att hålla koll på när det gäller regler för släp. Det kan vara svårt att hålla reda på allt, här förklarar vi några vanligt förekommande ord och begrepp kring släpvagnar. 

Totalvikt - den högsta vikt som fordonet är konstruerat för att klara av (tjänstevikt + maxlast). Totalvikten avgör körkortsbehörigheten som behovs. 

Tjänstevikt - den sammanlagda vikten av fordonet i normalt körskick, med föraren inräknad. 

Bruttovikt - tjänstevikten ihop med lasten vid tillfället.

Maximal släpvagnsvikt - den vikt den sammanlagda vikten släpvagnen och lasten får väga som mest. Den beror på bilen och kopplingsanordningens konstruktion. I registreringsbeviset för bilen under punkt 0.1 och 0.2 hittar du hur mycket din bil som mest kan dra.

Maximal tågvikt - den högsta tillåtna sammanlagda bruttovikten för bil och släp ihop. Du hittar högsta sammanlagda bruttovikt på din bils registreringsbevis under punkt F.3.