Hundfoder - Den bästa maten för din hund

Vi på Gårdsman vet att endast hundfoder av bästa kvalitet duger till din fyrbente vän. Därför hittar du endast hundmat av högsta kvalitet från välkända varumärken hos oss. Hundfoder finns i ett antal olika former, men framförallt så är det blötfoder på konservburk eller torrfoder som är de mest populära. När du ska ge din hund ett foder bör du tänka på olika aspekter innan du gör ditt val. Hur gammal är hunden? Vilken ras är det? Är din hund stor eller liten? Hur ser pälsen ut? Framförallt ska du tänka på hur aktiv din hund är. Olika hundar har också olika behov för att kunna ta till sig näringen som främjar en välmående och nöjd hund. En mindre hund kräver ibland ett mer energitätt foder för att kunna tillgodose sig energin trots en liten mängd mat. Medan äldre hundar ofta behöver ett mer kalorisnålt hundfoder. Samtidigt kan det vara bra att ha ett tuggben eller hundgodis hemma som främjar en god mun- och tandhygien hos din hund. Oavsett vilket hundfoder du behöver till din hund så hittar du ett stort urval av hundfoder, vitaminer och mineraler av bästa kvalitet hos oss på Gårdsman.

Köp din hundmat online

  • Sortera:Rekommenderade
  • Populära produkter
  • Senaste
  • Lägst pris
  • Högst pris
  • Namn A-Ö
  • Namn Ö-A

Blötlagt hundfoder eller torrfoder?

Har du en hund som har maten framme under dagen eller en hund som snabbt glufsar i sig maten när den ställs fram? Beroende på om hundfodret ska stå framme eller inte, ger det en hint om du ska köpa hundfoder som är torrt eller blött. Torrfodret kan med fördel ligga framme utan att tappa lukt eller smak. Medan blötfodret för hundar blir geggigt och tappa smak. En fördel med blötfoder är att det kan vara ett bra alternativ för hundar som har svårigheter med att tugga på grund av olika tand- eller munproblem. Blötfoder är också ett bra sätt att få i sig vätska, vilket kan vara bra för djur som av olika anledningar inte dricker ordentligt. Oftast kan den allra bästa kosten för din hund vara att faktiskt kombinera blött och torrt foder för att utnyttja båda sorternas fördelar. 

Hundfoder för valpar och seniora hundar

Valpar kan behöva ett hundfoder med extra kalorier för att kunna växa ordentligt. Under det första halvåret växer valpen intensivt och det är då extra viktigt för dig som hundägare att ha koll på att din valp får den energi och näring som den behöver. Under tillväxtperioden behöver din hundvalp såväl kalcium, protein som essentiella näringsämnen. Ger du din valp ett anpassat hundfoder eller hundmat för valpstadiet kan du vara trygg med att hunden får vad den behöver för att kunna utvecklas hälsosamt. Den seniora eller vuxna hunden, å andra sidan, samlar ganska lätt på sig extrakilon som kan bli tunga för såväl höft som kropp att bära runt på. Långpromenaden i skogen blir inte lika härlig som förr när din hund bär runt på extra vikt. I vårt sortiment hittar du hundfoder för seniorhundar som behöver en fiberrik kost med färre kalorier. På så vis kan du förebygga att de lägger på sig extrakilon eller riskerar att få fetma.
 

Helfoder för din hund

Hos Gårdsman hittar du ett brett sortiment av färdiga helfoder till hund. Ett helfoder är alltså ett redan sammansatt, komplett foder som innehåller allt som hunden behöver få i sig. På så sätt kan du som ägare luta dig tillbaka och lita på att din hund får i sig alla de näringsämnen som den behöver, utan att du behöver använda dig av flera olika sorters foder och tillskott. Det finns en mängd olika helfoder för olika behov, vilket betyder att det finns något för alla hundar som vi nämner ovan, från valpar till seniora hundar. Vilket foder du ska välja beror alltså på hundens tillstånd, ålder, vikt och liknande.

Hundfoder från välkända märken

Vi kan erbjuda dig och din hund foder från de allra bästa märkena på marknaden. Maten är grunden till att din hund ska må bra, se därför till att den bara äter foder av hög kvalitét. I vårt stora sortiment av hundmat och tillskott kan du hitta märken så som Doggy Professional, Sund, Biofarmab, Tello & Carrier. Märkena är noga utvalda för sina goda egenskaper som hjälper din hund att må bra. Har du frågor om vårt sortiment av hundfoder är du välkommen att kontakta oss!