Röjsåg – För alla sorters arbeten

Med en röjsåg kan du röja även sådant som är tjockare än det tjockaste av gräs. Ska du bara klippa gräs där gräsklipparen inte kommer åt? Då räcker det med en grästrimmer. För allt annat arbete, inklusive sly, buskar, tistlar och annat kraftigt ogräs är det en röjsåg du ska köpa. Det är ofta en god investering.

Fördelar med att köpa en röjsåg

 1. Kraftfullare motor: Röjsågar är vanligtvis utrustade med kraftfullare motorer än grästrimmers, vilket gör dem mer lämpade för att klippa genom tätare vegetation, tjockare gräs och små buskar.
 2. Större klippbredd: Röjsågar har oftast en större klippbredd än grästrimmers, vilket gör dem mer effektiva för att täcka större områden på kortare tid.
 3. Robustare konstruktion: Röjsågar är designade för att klara av tuffare arbetsförhållanden och är vanligtvis byggda med robusta material, vilket gör dem mer hållbara och långlivade än grästrimmers.
 4. Mer mångsidighet: Röjsågar kan ofta användas med olika typer av skärverktyg och tillbehör för att hantera olika typer av vegetation och trädgårdsuppgifter, vilket ger dem en högre grad av mångsidighet än grästrimmers.
 5. Bättre prestanda på grövre vegetation: För att klippa genom tätare buskage och grövre vegetation är röjsågar det överlägsna valet jämfört med grästrimmers.

Olika varianter av röjsågar

 • Bensindriven: En bensindriven röjsåg ger dig en kraftfull frihet för att utföra tunga jobb med effektivitet. Något man bör tänka på vid användning av en bensindriven röjsåg är att tanka rätt bränsle. Använd alltid alkylatbensin som är skonsam både för miljön och dig själv.
 • Batteridriven: När du arbetar med en batteridriven röjsåg så blir arbetet lugnare och tystare. Du och dina grannar slipper buller samtidigt som man tänker på miljön. Dock har de inte alls samma styrka som en bensindriven variant.

Saker att tänka på när du ska köpa en röjsåg

När du ska köpa en röjsåg finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att välja rätt modell för dina behov. Här är några punkter att överväga:

 1. Effekt och prestanda: Välj en röjsåg med tillräcklig effekt för att klara av de uppgifter du behöver utföra. En kraftfullare motor är att föredra om du planerar att använda röjsågen för att klippa genom tjockare vegetation eller buskage.
 2. Typ av skärverktyg: Det finns olika typer av skärverktyg som passar olika typer av vegetation och arbetsförhållanden. Överväg vilken typ av skärverktyg som passar bäst för dina specifika behov, såsom gräsklingor för lättare vegetation eller metallblad för grövre arbete.
 3. Vikt och ergonomi: En lätt och ergonomiskt utformad röjsåg minskar trötthet och ökar användarkomforten under längre arbetspass. Testa gärna olika modeller för att hitta en som känns bekväm att använda.
 4. Bränsleförbrukning: Om du planerar att använda röjsågen regelbundet är det viktigt att ta hänsyn till bränsleförbrukningen. En mer bränsleeffektiv modell kan innebära lägre driftskostnader på lång sikt.
 5. Underhåll och service: Se till att välja en röjsåg från ett pålitligt varumärke som erbjuder tillgång till reservdelar och service om det skulle behövas. Det är också viktigt att läsa igenom garantivillkoren för att säkerställa att du får tillräckligt skydd för din investering.
 6. Säkerhetsfunktioner: Kontrollera att röjsågen är utrustad med nödvändiga säkerhetsfunktioner, såsom handtagsbroms, skydd för skärverktyget och bärsele för att minska risken för olyckor och skador under användning.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer och jämföra olika modeller kan du hitta en röjsåg som passar perfekt för dina trädgårdsbehov och arbetsförhållanden.