Häcksax

Har du en eller flera häckar runt tomten? Då behöver du med all förmodan klippa de minst en gång om året. Oavsett om häckens estetik är viktig eller inte så behöver häcken trimmas för att må bra. Skulle häcken stå nära eller precis intill en trafikerad väg, kan en vildvuxen häck bli en trafikfara. Med hjälp av STIHLs och Husqvarnas häacksaxar och stånghäcksaxar, har park- och landskapsvården aldrig varit enklare. Maskinerna är utvecklade för att ge bästa skäreffekt samt att du ska kunna arbeta bekvämt och effektivt. Husqvarnas och STIHLs häcksaxar är speciellt utformadeför att klippa tätväxta och väldigt höga häckar. Överallt där de inte räcker till kommer stånghäcksaxarna från STIHL och Husqvarna till sin fulla rätt.

Häcksaxar & dess användningsområden

Häckar kommer i olika former, sett till hur tätväxt häcken är och hur tjocka grenar den har. För att underhålla buskar med tjocka grenar kan en rejäl häcksax behövas. Klipper du grenarna med jämna mellanrum klarar du dig även med en svagare maskin. Detta eftersom grenarna aldrig får en chans att växa till sig ordentligt. Det är därför viktigt att införskaffa sig en häacksax som är lämpad just för de behov man har. Motorns effekt och hur stort avstånd det är mellan knivarna på svärdet är avgörande för hur stora grenar häcksaxen klarar av att kapa.

Batteridrivna & bensindrivna häcksaxar

På Gårdsman erbjuder vi flertalet olika häcksaxar som uppfyller olika typer av behov. Vi ser till att hjälpa dig hitta den produkt som passar dina behov absolut bäst. Hos oss hittar du bensindrivna, batteridrivna och nätanslutna häcksaxar.

Våra bensindrivna modeller är de kraftfullaste och tyngsta. Denna maskinen är konstruerad och framtagen för att slutföra tunga arbeten med effektivitet. En sladdriven kan göra ett lika bra arbete i trädgården som en bensindriven. Skillnaden är att man med en bensindriven häcksax kan röra sig fritt i trädgården. Använder du dig av en nätsluten modell så tar aldrig ”bränslet” slut. Det är dock viktigt att hela tiden ha koll på sladden så att man inte klipper av den.

Med en batteridriven häcksax kan du också röra dig fritt i trädgården och utföra ditt arbete med precision. Du behöver dock ladda batteriet efter att du har klippt en stund. Har du flertalet batterier till förfogande behöver du dock inte tänka på att ladda den under arbetets gång.

Är du osäker på vilken typ av häcksax som passar dig bäst? Har du några som helst frågor och funderingar gällande våra maskiner? Vi har lång erfarenhet av både skog- och trädgårdsmaskiner och ser till att hjälpa dig utifrån dina behov.

Dubbelsidig eller enkelsidig häcksax – Vad är bäst?

Det finns häcksaxar med tänder på båda sidorna av klippaggregatet, en dubbelsidig. Sen finns det modeller som endast har tänder på ena sidan, då kallas den för en enkelsidig.

En dubbelsidig häcksax passar bra när du ska forma häckar. Den fungerar bra att använda till häckar som inte är högre än brösthöjd. Med den här typen kan du även använda ett bakre handtag som kan justeras för bättre flexibilitet.

En enkelsidig häcksax är bättre lämpad för större områden. Tack vare att tänderna bara sitter på ena sidan av klippaggregatet kan klingan vara längre utan att det blir för tungt att bära. Då kan man klippa större ytor och nå längre. 

Vi har även mekaniska häcksaxar för dig med små häckar.